Водоустойчив шперплат с ЛОГО – гарантира ли логото качеството на шперплата?

юли 15, 2014

Уважаеми строители, слабият пазар на строителни материали и в частност на водоустойчив шперплат от няколко години насам разпали изобретателността на вносители и търговци на китайски шперплат и в момента сме свидетели на предлагане на богата гама от много ниско качествени варианти на кофражния шперплат. Предлага се хидрофобен шперплат от Китай 20мм с силно занижено качество на лепило и филмово покритие с възможни употреби 1-2 пъти, предлага се дори рециклиран водоустойчив шперплат (употребяван шперплат с нови повърхностни листове фурнир , ламиниран).

Именно поради влошеното качество, което залива пазара ние от МИП ГРУП предлагаме от над две години много високо качесвен продукт, с който целим осезаемо да разграничим нашия хидрофобен шперплат MEGAPLEX от всичко останало на пазара. Хидрофобен шперплат MEGAPLEX се предлага в България само от нашата фирма, произвежда се по наша поръчка и изисквания. Хидрофобния шперплат MEGAPLEX е произведен в Индонезия, миксирани фурнирни листове ЕВКАЛИПТ и ТОПОЛА, висококачествени лепила WBP, двупресован, всеки лист в пале е с дебелина 21мм, притежава качествено филмово покритие, клас А/А.

Световната практика е да се брандира даден продукт за да се отличи той с качеството, което носи. За съжаление в България от няколко години се предлага по строителните борси еднопресован кафяв шперплат, който по презумпция трябва да е качестве. Това директно прави качеството му ниско, дебелините на всички листове са различни, лепилото не е водоустойчиво и често платната се разцепват след първата употреба. Обратно на практиката за брандиране на качествени продукти на нашия пазар масово се предлага водоустойчив шперплат с надписи, лога и т.н. Логото и надписите по повърхността на хидрофобния шперплат не означава, че шперплата е качествен ! Единици са продуктите на пазара, които са реално с високо качество и те се предлагат от директните вносители. В повечето останали случаи закупувате хидрофобен шперплат с ЛОГО, но с ниско качество.

Share This