Рециклиран водоустойчив шперплат се предлага за „нов“

февр. 20, 2014

В острата борба за клиенти недобросъвестни вносители си позволяват да внасят рециклиран хидрофобен шперплат, като го продават на големите борси за „нов“. На външен вид водоустойчивият шперплат изглежда перфектно, при разрязване на платното веднага се вижда, че под фасадата на новото фолио и нов краен слой фурнир се крие употребяван хидрофобен шперплат. Интересното е, че освен сглабяни стари парчета шперплат от вътре се подават камъни, мазилка и пясък. Опасното в случая е, че крайният клиент няма как да различи какво купува, нито би могъл да познае продукта по евентуална ниска цена, защото в повечето случаи го закупува през посредник.
Няма да споменем фирмата вносител тук. Съветваме всеки търговец на водоустойчив шперплат да проверява какво продава, защото губещи в крайна сметка остават крайните потребители.
На заинтересуваните можем да изпратим снимки изпратени ни от измамени, които да онагледят фактите.

*Всичко, написано по-горе е подкрепено с факти, голям обем закупена стока от клиент директно от вносителя, установяване на дефектите, направена експертиза, рекламация. Заявяваме категорично, че това не е инцидент, а практика.

Share This